Veel gestelde vragen

Onderstaande onze meest gestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op.

Onze analisten hebben dit samen met de gezondheidsautoriteiten van het Magnesium Health Instituut getest, hieronder de conclusie:


Wij raden u niet aan flakes te gebruiken als basis voor het maken van hoge geconcentreerde “magnesium olie” van meer dan 5%. De vlokken worden geproduceerd door een proces met een verdampingsstap. De Brine van de bron wordt verwarmd tot ca. 160 graden Celsius, waarbij het water wordt verdampt tot er een concentratie van 47% magnesiumchloride is bereikt. Deze concentratie is gelijk aan de verhouding tussen magnesiumchloride en water als Magnesiumchloride hexahydraat [MgCl2.6 (H2O)], wat een natuurlijke stabiele vorm is als het afkoelt en kristalliseert op de koelband. Door het verwarmen en verdampen zal een kleine hoeveelheid MgCl2 ontleden tot MgOHCl (magnesiumhydroxide chloride), MgCO3 (magnesiumcarbonaat) en een beetje HCl (zoutzuur) in de dampstroom. Deze producten zijn ook verantwoordelijk voor de witte waas die zichtbaar wordt na oplossen van de flakes. Deze producten zijn niet direct gevaarlijk, maar zijn onvermijdelijk tijdens de productie van de flakes.

Voor toepassingen tot 5%, zoals (voet)bad toepassingen zijn de vlokken perfect. Voor topische toepassingen met hogere concentraties, adviseren wij de pure natuurlijke magnesium olie (brine) rechtstreeks uit de bron, zonder processtappen. Dit magnesium olie is speciaal geselecteerd voor deze toepassing en is geborgd door het Zechstein Inside batch protocol.

De Zechstein bron is uniek in de kwaliteit / zuiverheid. Als Zechstein Minerals ontwikkelden we een selectieprocedure met Nedmag (aandeelhouder), die de exploitant van de bron is. Nedmag wint uit verschillende bronnen de magnesiumchloride brine. De selectie procedure wordt het “Zechstein Inside® batch protocol” ( ZI protocol) genoemd en kent verschillende stadia voordat er een geborgde en gecertificeerde partij geproduceerd kan worden.

Op basis van het batch-protocol controleert Zechstein Minerals de productie dagelijks op basis van analyses. Het ZI protocol van Zechstein Minerals is gebaseerd op Nedmag’s GMP procedures.

Als de dagelijkse analyses binnen de eisen van de Zechstein Inside® kwaliteit vallen kan de ZI batch worden ingepland. Deze productie wordt dan gedraaid onder de kwaliteitsverantwoordelijkheid van Zechstein Minerals en apart opgeslagen. Van de geproduceerde partij worden monsters afgenomen voor een gedetailleerde analyse.

Een elementen scan op de ICP is de basis van het analyse rapport. Als deze analyse aan de voorwaarden van de Zechstein Inside kwaliteit voldoet, zal de partij haar Certificaat van Oorsprong (CoO) en het Zechstein Inside ® kwaliteitslabel ontvangen.

Kijk voor meer informatie op www.zechsteinauthenticity.com