Kwaliteit

De onderstaande verstrekte informatie heeft alleen betrekking op onze geleverde bulk producten die geproduceerd zijn volgens het Zechstein Inside® batch protocol. Alle volgende processtappen, bottelen of herformulering, etc. vinden plaats buiten onze aansprakelijkheid.

Zechstein Inside® batch protocol | ZI®


Onze natuurlijke magnesiumchloride Brine wordt geproduceerd door Nedmag Mining and Industries B.V. (mede aandeelhouder) uit de Zechstein bron volgens een speciale batch protocol met selectie en toezicht door Zechstein Minerals (Zechstein Inside® batch protocol | ZI®). Het ZI® batch protocol garandeert ‘het beste van het beste’ uit de Zechstein bron en produceert dan de zuiverste natuurlijke magnesiumchloride in de wereld. De ZI® kwaliteit wordt verkocht als een “Topical Grade”.

Productinformatie


Op uw verzoek zijn de algemene datasheets over: Brine, Gel, Scrubgel en Flakes aanwezig.

Reach


Onze magnesiumchloride is vrijgesteld van registratie en beoordeling in overeenstemming met bijlage V van REACH (van nature voorkomende mineralen die niet chemisch worden gewijzigd). Onze producten behoren niet tot de zogenaamde “Substances of very high concern”.

Verontreinigingen


Verontreinigingsrisico is geen probleem. Microbiologische tests zijn niet nodig, omdat er geen bacterie of schimmel kan leven in de 31% magnesiumchloride-oplossing.

Stabiliteit


De brine en flakes (bij doelmatige opslag) geven geen stabiliteitsproblemen. Voor onze gels adviseren wij maximaal 36 maanden na opening, maar dat is slechts een aanbeveling. Wij bieden de hoogst mogelijke concentratie aan in onze producten (verzadigd), maar als het product afkoelt kunnen zich enkele kristallen op de bodem vormen.

Dermatologische- & chemische veiligheid


Op uw verzoek worden onze recente veiligheid verklaringen (safety statements) verstrekt.

Doses, toepassingen en formuleringen


Omdat wij alleen de basisproducten in bulk verkopen, kunt u vragen over doseringen, toepassingen en formuleringen het beste contact opnemen met gespecialiseerde partijen zoals Het Magnesium Health Institute.