Over ons

Zechstein Minerals BV is een Nederlands familiebedrijf dat is opgericht in 2006 om de cosmetische en medische markt te bedienen met de puur natuurlijke magnesiumchloride (Bischofiet, mineraal) uit de Zechstein bron. Deze wereld unieke Zechstein bron bevindt zich nabij Veendam, in het Noorden van Nederland. De locatie en het magazijn van Zechstein Minerals BV bevinden zich ook in Veendam, Nederland.


Onze Missie


" Het is onze missie om alle landen op de wereld te beleveren en kennis te laten maken met de unieke Zechstein Inside ® producten voor topische toepassingen. Onze producten bevatten de hoogste kwaliteit Magnesiumchloride ter wereld. " 


Samenwerkingen

Zechstein Minerals BV is een samenwerking tussen R&H Minerals BV en Nedmag BV, die beide aandeelhouder van Zechstein Minerals zijn.

Daarnaast heeft Zechstein Minerals via het MHI contacten met diverse internationale (academische) instituten en andere kenniscentra over de hele wereld. Zij consulteert hiermee internationale literatuur om de toepassingsgebieden te vergroten.

Zechstein Minerals beschouwt het als haar primaire taak om de hoogst mogelijke kwaliteit magnesiumchloride uit de Zechstein bron in Veendam, te borgen middels het unieke en exlcusieve Zechstein Inside® batch protocol.

Exclusiviteit

Nedmag heeft de wereldwijde exclusiviteit in de samenwerking ingebracht om de bron te gebruiken voor het bedienen van de topische (huidgerelateerde), cosmetische en medische toepassingen op de markt. Dit is ook aangegeven in de exclusiviteitsverklaring. R&H Minerals heeft haar gepatenteerde toepassingsmethoden, zoals gel-formule en marketing kennis in de samenwerking ingebracht.

Hiermee is Zechstein Minerals het enige bedrijf wereldwijd dat samen met haar afnemers de topische markt vanuit de Zechstein Bron in Veendam bedient. Meer informatie: www.zechsteinauthenticity.com  

Zechstein Minerals heeft al haar productie- en opslagfaciliteiten in Veendam, Nederland. Van daaruit bedient zij de wereldwijde (bulk) distributie van de verschillende producten business to business.HISTORIE


1972

De boringen in Veendam zijn gestart en worden gedaan  door Billiton Delftstoffen.

1979

Magnesia international MAGIN en de Noordelijke Zoutwinning NOZO zijn gestart

1982

Start van brine productie, enkel nog voor industriele toepassingen.

2003

Er wordt gestart met onderzoek naar topische toepassingen van magnesium chloride.

2004

Er zijn in dit jaar diverse patent aanvragen voor producten gedaan waaronder de Gel.

2006

Het officiële oprichtingsjaar van R&H Minerals en daarnaast ook van Zechstein Minerals BV in Veendam. 

2008

Zechstein Inside batch protocol is ontwikkelt en daarmee is de borging van de kwaliteit een feit.

2009

Oprichtingsjaar van het Magnesium Health Institute (MHI) als onafhankelijke partij. En tevens het jaar van de switch van B2C naar B2B.

2013

Zechstein Minerals is verhuisd naar een grotere faciliteit met meer opslagruimte in Veendam.

2015

Naast de opslag in eigen huis ook externe huur van extra opslagruimte in de nabije omgeving wegens groei.

2017

Zechstein Authenticity verklaringen zijn opgestelt waaruit exclusiviteit van Zechstein Minerals op de topische markt wordt bevestigt. 

2021

De viering van ons 15 jarige bestaan en tevens het voorzetten van de groei en uitbreiden van het team.

2022

Gestart met het bezoeken van ons klanten wereldwijd. Hoor en wederhoor, luisteren naar de distibuteur. Onze klant komt centraal te staan.

2024

new team

Nieuwe dagelijkse leiding binnen Zechstein Minerals. Klaarmaken voor de volgende generatie. Deze stap gaat gepaard met een nieuwe structuur en stategie.