Over ons

Zechstein Minerals BV is een Nederlands familiebedrijf dat is opgericht in 2006 om de cosmetische en medische markt te bedienen met de puur natuurlijke magnesiumchloride (Bischofiet, mineraal) uit de Zechstein bron. Deze wereld unieke Zechstein bron bevindt zich nabij Veendam, in het Noorden van Nederland. De locatie en het magazijn van Zechstein Minerals BV bevinden zich ook in Veendam, Nederland.


Onze Missie


" Het is onze missie om alle landen op de wereld te beleveren en kennis te laten maken met de unieke Zechstein Inside ® producten voor topische toepassingen. Onze producten bevatten de hoogste kwaliteit Magnesiumchloride ter wereld. " 


Samenwerkingen

Zechstein Minerals BV is een samenwerking tussen R&H Minerals BV en Nedmag BV, die beide aandeelhouder van Zechstein Minerals zijn.

Daarnaast heeft Zechstein Minerals via het MHI contacten met diverse internationale (academische) instituten en andere kenniscentra over de hele wereld. Zij consulteert hiermee internationale literatuur om de toepassingsgebieden te vergroten.

Zechstein Minerals beschouwt het als haar primaire taak om de hoogst mogelijke kwaliteit magnesiumchloride uit de Zechstein bron in Veendam, te borgen middels het unieke en exlcusieve Zechstein Inside® batch protocol.

Exclusiviteit

Nedmag heeft de wereldwijde exclusiviteit in de samenwerking ingebracht om de bron te gebruiken voor het bedienen van de topische (huidgerelateerde), cosmetische en medische toepassingen op de markt. Dit is ook aangegeven in de exclusiviteitsverklaring. R&H Minerals heeft haar gepatenteerde toepassingsmethoden, zoals gel-formule en marketing kennis in de samenwerking ingebracht.

Hiermee is Zechstein Minerals het enige bedrijf wereldwijd dat samen met haar afnemers de topische markt vanuit de Zechstein Bron in Veendam bedient. Meer informatie: www.zechsteinauthenticity.com  

Zechstein Minerals heeft al haar productie- en opslagfaciliteiten in Veendam, Nederland. Van daaruit bedient zij de wereldwijde (bulk) distributie van de verschillende producten business to business.


1972

Boringen in Veendam starten door Billiton Delftstoffen.

1979

Magnesia international MAGIN en de Noordelijke Zoutwinning NOZO zijn gestart

1982

Start brine productie voor industriele toepassingen.

2003

Start onderzoek naar topische toepassingen.

2004

Patent aanvragen gedaan.

2006

Het ontstaan van Zechstein Minerals BV.

2008

Zechstein Inside batch protocol ontwikkelt.

2013

Verhuisd naar een grotere faciliteit met meer opslagruimte.